Martti Vesala Soundpost Quintet

MARTTI VESALA SOUNDPOST QUINTET

Combining the eloquent sounds of Nordic Jazz with the exciting grooves of the 1960's Miles Davis Quintet.


Suomalaisen jazzin kärkikaartin soittajista koostuva Martti Vesala Soundpost Quintet imee tyylillisesti vaikutteensa Miles Davisin 1960-luvun kvintetin dynaamisesta groovesta, saman aikakauden kokeellisesta yhdysvaltalaisesta jazzista sekä saksofonisti-säveltäjä Wayne Shorterin elegantista sävelkielestä.

Yhtyeen ”Helsinki Soundpost” -albumi on trumpetisti Martti Vesalan johtaman kvintetin vahva debyyttijulkaisu. Saksalaisen Ozella -levymerkin julkaisema levy on tribuutti Vesalan kotikaupungille Helsingille. Levyllä yhtye maalaa teoksissa musiikillisia maisemia ja tunnelmia Stadin hengestä, vuodenajoista sekä ihmisistä, jotka elävät kaupungin sykkeessä.

YHTYEEN JÄSENET

Martti Vesala
trumpet, fluegelhorn
Petri Puolitaival
tenor saxophone, flute
Joonas Haavisto
piano
Juho Kivivuori
double bass
Ville Pynssi
drums

KEIKAT

VIDEOT

KEIKKAMYYNTI / MANAGEMENT

Trumpetisti ja säveltäjä Martti Vesala (s.1981) edustaa suomalaisen jazzin nuorempaa sukupolvea. Hänet tunnetaan paitsi lahjakkaana trumpetistina myös taitavana säveltäjänä, sovittajana sekä kapellimestarina. Vesala on Sibelius-Akatemian alumni, ja hän johtaa tällä hetkellä yhtyeitään Martti Vesala Soundpost Quintet sekä Maratone Quintet. Hän esiintyy myös säännöllisesti monien huippuyhtyeiden ja -muusikoiden kanssa, kuten UMO Jazz Orchestra, Njet Njet 9 sekä Sibelius-Akatemian Alumni Big Band.